Ga naar de inhoud

Online bijles geven VS les geven aan huis

Overweeg je aan de slag te gaan als bijlesdocent? Leuk! Als bijlesdocent bij De Bijlesgroep kun je werken aan huis, online  of allebei. Ben je benieuwd wat bij jou past? In deze blog bespreken we de voor- en nadelen van beide manieren van lesgeven. 

Online bijles geven

Het geven van online bijles heeft verschillende voor- en nadelen. Een veelgenoemd voordeel is de flexibiliteit van online lesgeven. Als online bijlesdocent geef je les waar en wanneer je wilt, zolang je maar een rustige werkplek tot je beschikking hebt. Je bent hierdoor geen tijd kwijt aan reizen. Ideaal als je slechts een uurtje vrij hebt: Precies genoeg tijd om een leerling vooruit te helpen! Tot slot heb je als online bijlesdocent bij De Bijlesgroep toegang tot een landelijk netwerk van leerlingen met hulpvragen. 

Als we vragen waar onze bijlesdocenten tegenaan lopen bij het geven van online les, geven sommige leraren aan persoonlijk contact te missen. Ben jij graag onderweg? Ga dan aan de slag als bijlesdocent aan huis. Ook leuk en minstens even nodig!

Tot slot is het belangrijk om te beschikken over een goede internetverbinding. Heb je vaak last van wifi-problemen? Ook dan ben je beter af als leraar op locatie. Het is belangrijk dat de leerling je les kan volgen!

Bijles geven aan huis

Een veelgenoemd voordeel van lesgeven aan huis is het opbouwen van een sterke band met je leerling door fysiek aanwezig te zijn. Sommige leraren (en leerlingen) vinden het simpelweg fijner om te ‘bonden’ door even samen te zitten. Daarnaast kunnen wij altijd nieuwe leraren op locatie gebruiken: Er is werk genoeg!

Een veelgenoemde zorg van nieuwe docenten is de lengte van de reistijd. Laten we deze zorg direct van je wegnemen: In de meeste gevallen zijn er voldoende aanvragen beschikbaar op korte reisafstand (5 tot 15 minuten fietsen)! Daarnaast belonen we onze bijlesdocenten aan huis met een hoger uurloon. We werken met flexibele tarieven tussen de 10-15 euro per uur, waarbij het tarief voor een gemiddelde les aan huis hoger ligt dan het doorsnee tarief voor online les.

Best of both worlds!

Waarom kiezen? Meld je aan als bijlesdocent in jouw regio én als online docent. Op deze manier verzeker je jezelf van voldoende werk en vergroot je jouw ervaring als bijlesdocent! 

Heeft deze blog je nieuwsgierig gemaakt?

Ga ook aan de slag als bijlesdocent bij De Bijlesgroep! Wij kunnen jouw skills goed gebruiken. Solliciteer op deze pagina, of stuur ons een berichtje wat jij voor ons kan betekenen.