Ga naar de inhoud

Hoe bijles kan bijdragen aan het verbeteren van je cijfers

Bijles kan op verschillende manieren bijdragen aan je studie, maar het voornaamste doel is om beter te scoren op je toetsen. Bij De Bijlesgroep staat het behalen van de doelen van de leerling centraal. In deze blog lees je hoe bijles je kan helpen om hogere cijfers te halen. 

Persoonlijke begeleiding

Tijdens één-op-één-lessen met een bijlesdocent is alles bespreekbaar! De bijlesdocent biedt ondersteuning en begeleiding die specifiek op jouw behoeften is afgestemd. Heldere communicatie met je bijlesdocent is daarom heel belangrijk. De bijlessen zijn volledig gericht op wat jij nodig hebt en een aanvulling op wat je op school hebt geleerd of de stof die eraan komt. 

Gerichte oefening en herhaling

Zoals je hiervoor al hebt gelezen, is bijles een aanvulling op de lesstof die op school wordt behandeld. Je bijlessen zijn de plek waar je de lesstof kunt herhalen, totdat je deze goed beheerst. Daarnaast kun je samen met je bijlesdocent vooruitwerken. Als je de huidige lesstof al goed begrijpt, kan het nuttig zijn om alvast uitleg te krijgen over wat er nog komt. Dit geeft je een voorsprong en vermindert de druk tijdens de voorbereiding op je volgende toets. 

Hulp bij toetsvoorbereiding

Een bijlesdocent helpt je ook graag met toets voorbereidingen. Dit kan in de vorm van inhoudelijke uitleg, het maken en nakijken van oefentoetsen of overhoringen. Ook kan een bijlesdocent gerichte oefenvragen aanbieden die zijn afgestemd op de toetsstof en jouw aandachtspunten. Herhalen, stressmanagement en feedback zijn ook belangrijke middelen die een bijlesdocent inzet om te ondersteunen bij toets voorbereiding. Je bijlesdocent past zich aan op jouw leerstijl en neemt de tijd om alles grondig uit te leggen en je vragen te beantwoorden.

Zelfvertrouwen en motivatie vergroten

Tot slot, zorgt bijles voor zelfvertrouwen bij leerlingen en vergroot de motivatie. Dankzij bijles krijg je een voorsprong op je medestudenten, omdat je de stof sneller en beter onder de knie krijgt. Deze voorsprong, samen met je positieve resultaten en de persoonlijke aandacht van je bijlesdocent, houdt je gemotiveerd om door te studeren. De ervaren bijlesdocenten van De Bijlesgroep richten zich erop om jouw studiestress tot een minimum te beperken.

Wil jij komend schooljaar bijles nemen?

Wil je dit schooljaar meteen goed van start gaan? Wij helpen je graag bij het vinden van een bijlesdocent die perfect bij jou past. Meld je nu aan via onze website, zodat je het schooljaar krachtig kunt beginnen!